Οι πηγές μας

Είμαστε θιασώτες της συνεχούς επιμόρφωσης και εκπαίδευσης. Χρησιμοποιούμε σύγχρονες ιατρικές διαδικτυακές πηγές (όπως το uptodate και το nejm.org) για να εξασφαλίσουμε ότι στην διαχείριση της κάθε περίπτωσης είμαστε ενήμεροι για τις πιο πρόσφατες ιατρικές εξελίξεις. Η πρόσβαση σε τέτοιου είδους πληροφορίες προσφέρει γνώσεις που συνεισφέρουν στην αποτελεσματικότερη διευθέτηση του ιατρικού σας προβλήματος.

Παράλληλα ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να αναζητούν επιπλέον πληροφορίες για θέματα υγείας που τις αφορούν από αξιόπιστες και έγκυρες πηγές. Με αυτόν τον τρόπο θα αποκομίσουν γνώσεις που θα βοηθήσουν να πάρουν σωστότερες αποφάσεις.

 

www.uptodate.com

1Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές πηγές ιατρικής γνώσης διεθνώς. Οι κλινικές πληροφορίες και η ενημέρωση που παρέχει σχετίζονται με την «ιατρική βασισμένη στις αποδείξεις». Το ενημερωτικό υλικό αφορά τόσο τους ιατρούς όσο και τους ασθενείς. Περισσότεροι από 7500 ιατροί συμμετέχουν στην συγγραφή των άρθρων που περιέχει. Το ιατρείο μας εδώ και χρόνια έχει συνδρομή στο site και πρόσβαση στο ενημερωτικό υλικό που παρέχει.

 

www.nejm.org

2Το site αυτό αντλεί τις πληροφορίες που παρέχει από το σημαντικότερο ιατρικό περιοδικό στον κόσμο (New England Journal of Medicine), με βάση τον βαθμό επίδρασής του (impact factor). Παρέχει ενημέρωση μόνο για ιατρούς και έχει συνδρομή.

 

www.acog.org

3Είναι το επίσημο site του American College of Obstetricians & Gynecologists, δηλαδή του επαγγελματικού οργανισμού των Γυναικολόγων-Μαιευτήρων των ΗΠΑ. Περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για μεγάλη ποικιλία θεμάτων υγείας που αφορούν την γυναίκα, χωρίς χρέωση στο τμήμα «For Patients».

 

www.rcog.org.uk

4Είναι το επίσημο site του Royal College of Obstetricians & Gynaecologists αντίστοιχου επαγγελματικού οργανισμού των Γυναικολόγων-Μαιευτήρων στην Μεγάλη Βρετανία. Επίσης και εδώ οι πληροφορίες παρέχονται χωρίς συνδρομή στο τμήμα «Patients».

 

www.patient.info

5Πρόκειται για ανεξάρτητη υπηρεσία που παρέχει πληροφορίες για θέματα υγείας. Έχοντας πάνω από 18 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε μήνα, είναι μια αξιόπιστη πηγή για ιατρούς και ασθενείς.

 

www.mayoclinic.org

6Το κορυφαίο νοσοκομείο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μέσα από τον δικτυακό του τόπο παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για θέματα υγείας. Για ιατρούς και ασθενείς στην ενότητα «Patient Care & Health Info».

 

www.guysandstthomas.nhs.uk

7Στο site του κορυφαίου νοσοκομείου της Μεγάλης Βρετανίας υπάρχει πληθώρα ενημερωτικών φυλλαδίων για πολλά θέματα υγείας χωρίς χρέωση.

 

www.nhs.uk

8Είναι o δικτυακός τόπος του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS).της Μεγάλης Βρετανίας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και αρχαιότερο εθνικό σύστημα υγείας στον κόσμο. Η ποικιλία των πληροφοριών που παρέχει καλύπτουν όλους τους τομείς της ιατρικής.

 

www.nice.org.uk

9Είναι ένας δημόσιος οργανισμός που σχετίζεται με το Υπουργείο Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας. Εκδίδει οδηγίες για θέματα υγείας που αφορούν τους ιατρούς αλλά και το ευρύ κοινό με κυρίαρχο στοιχείο την «Ιατρική βασισμένη στις αποδείξεις» (Evidence Based Medicine).

 

www.fetalmedicine.org

10Πρόκειται για μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα το Λονδίνο. Στόχος του να προάγει την υγεία των εγκύων γυναικών και των μωρών τους μέσω της έρευνας και της εκπαίδευσης. Εκτός από τα σεμινάρια που αφορούν τους ιατρούς στις σελίδες του μπορείτε να βρείτε video στα οποία εξηγούνται διεξοδικά εξετάσεις όπως η αυχενική διαφάνεια και το υπερηχογράφημα ανατομίας του εμβρύου.

 

www.cdc.gov

11Το κέντρο έλεγχου και πρόληψης νόσων (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) είναι ο σημαντικότερος δημόσιος οργανισμός υγείας στις ΗΠΑ. Στόχος του είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας μέσω της πρόληψης και του ελέγχου των ασθενειών.

 

www.asrm.org / www.reproductivefacts.org

H αμερικάνικη εταιρεία αναπαραγωγικής ιατρικής (American Society for Reproductive Medicine, ASRM) είναι ένας κορυφαίος διεθνώς οργανισμός, που ασχολείται με το θέμα της υπογονιμότητας. Έχει σαν στόχο την παροχή πληροφοριών, την εκπαίδευση και την συμβουλευτική σχετικά με αυτό το σοβαρό ζήτημα.

 

www.hsog.gr

Η Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία έχει σαν στόχο την ανταλλαγή γνώσεων και την προαγωγή της έρευνας στα πλαίσια της ειδικότητας της Μαιευτικής και Γυναικολογίας. Στο site της εταιρείας θα βρείτε:

  • Στο τμήμα για το κοινό, ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με θέματα που αφορούν την γυναίκα.
  • Στην αρχική σελίδα, στο τμήμα συναινέσεις ασθενών, ενημερωτικό υλικό και φυλλάδια συναινέσεων για επεμβάσεις που αφορούν την ειδικότητα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας.

 

www.mortakis.gr   (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΟΡΤΑΚΗΣ)

Ο διαδικτυακός τόπος του Αλέξανδρου Μoρτάκη παρέχει έγκυρη, ολοκληρωμένη και επίκαιρη ενημέρωση για τον HPV (ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων). Θα βρείτε πληθώρα φυλλαδίων και γενικότερα ενημερωτικού υλικού που καλύπτουν όλο το φάσμα εκδηλώσεων της συχνής αυτής λοίμωξης.