Η μαία μας

Η Έλλη Καστρίκα είναι η μαία του ιατρείου μας από το 2014. Η παρουσία της έδωσε νέα μορφή στον τρόπο εργασίας και διεύρυνε τους ορίζοντες των δραστηριοτήτων μας. Η συμμετοχή της κρίνεται απαραίτητη στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης μαιευτικής παρακολούθησης. Είναι μια ανεξάρτητη επαγγελματίας υγείας που δρα σε συνεργασία με τον ιατρό. Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε τομείς υπευθυνότητάς της κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της λοχείας.
Έχοντας την κατάλληλη εκπαίδευση, οργανώνει στον χώρο του ιατρείου μαθήματα γονεϊκότητας με στόχο την προετοιμασία του ζευγαριού για την διαδικασία του τοκετού, τον θηλασμό και την φροντίδα του νεογέννητου μωρού τους.

Η παρουσία της στον τοκετό είναι ζωτικής σημασίας. Βρίσκεται δίπλα στην επίτοκο κάθε λεπτό. Η εμπέδωση κλίματος οικειότητας και ασφάλειας που συνοδεύουν την συμμετοχή της στη διαδικασία μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες καισαρικής τομής.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της περιλαμβάνεται φυσικά η αντιμετώπιση των προβλημάτων της θηλάζουσας μητέρας. Αυτό επιτυγχάνεται με τηλεφωνική αλλά και φυσική επαφή (επισκέψεις στο σπίτι) καθ’ όλη την διάρκεια της λοχείας και του θηλασμού. Η επικοινωνία και η ενεργός υποστήριξη στην διάρκεια της λοχείας αυξάνουν τον χρόνο και την ποιότητα του θηλασμού.
Αναπτύσσει επίσης συμβουλευτική δραστηριότητά σε διάφορα γυναικολογικά θέματα. Αντικείμενό της είναι πρωτίστως η πρόληψη σε τομείς όπως η αντισύλληψη και τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.
Συμμετέχει τέλος ενεργά επίσης σε μια μεγάλη ποικιλία ιατρικών πράξεων στα πλαίσια του γυναικολογικού ιατρείου και είναι υπεύθυνη για τον εμβολιασμό στα πλαίσια της πρόληψης για τον ιο των κονδυλωμάτων (HPV).

 

Το βιογραφικό

 

Η Έλλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νεράιδα Θεσπρωτίας. Αποφοίτησε με άριστα, πρώτη στην τάξη της από το Τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Μακεδονίας το 2013. Εργάστηκε ως ασκούμενη μαία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η αγάπη της για την μαιευτική την οδήγησε στα Τρίκαλα. Έχει συμμετάσχει μια σειρά σεμιναρίων υψηλού επιπέδου για την προετοιμασία στην γονεϊκότητα, την λοχεία και τον θηλασμό και οργανώνει τακτικά, αντίστοιχα μαθήματα στον χώρο του ιατρείου. Η ίδια, μητέρα πια, θεωρεί την μητρότητα ανεκτίμητη. Η Έλλη έχει πάθος με τον φυσικό τοκετό. Στόχος της είναι η δημιουργία αίσθησης εμπιστοσύνης, ασφάλειας και άνεσης για την γυναίκα την ώρα του τοκετού. Απώτερος σκοπός είναι ο τοκετός να αποτελέσει μια ευχάριστη και ξεχωριστή εμπειρία. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της περιλαμβάνεται η ενεργός υποστήριξη της θηλάζουσας μητέρας σε όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζει.Πιστεύει ότι με την σωστή ενημέρωση και πληροφόρηση οι γυναίκες μπορεί να κάνουν τις καλύτερες επιλογές και να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για θέματα υγείας που τις αφορούν.