Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε επείγουσα αντισύλληψη κάθε φορά που έχετε επαφή χωρίς προφύλαξη και υπάρχει πιθανότητα ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Μπορείτε να πάρετε το χάπι της επόμενης ημέρας κάθε φορά που νομίζετε ότι χρειάζεται. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος περιορισμός στην χρήση του.

Η συχνή χρήση του όμως, ιδιαίτερα εάν γίνεται σε διαδοχικούς κύκλους, δεν συστήνεται επειδή:

  • Η τακτική χρήση του προκαλεί διαταραχές και αστάθεια στην περίοδο.
  • Δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο το αντισυλληπτικό χάπι ή το σπιράλ.

Το χάπι της επόμενης ημέρας δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν αντισύλληψη σε τακτική βάση, παρά μόνο ευκαριακά και όταν υπάρχει σοβαρός λόγος. Είναι ασφαλές και έχει λιγότερες παρενέργειες και επιπλοκές από το αντισυλληπτικό χάπι.

Όσο πιο νωρίς το πάρετε, μετά από μία επαφή χωρίς προφύλαξη, τόσο πιο αποτελεσματικό είναι. Το ellaOne® είναι δραστικό μέχρι και 5 ημέρες μετά, και αποτρέπει μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη στο 90% των περιπτώσεων.

Διαβάστε περισσότερα για την επείγουσα αντισύλληψη.

Το παραπάνω ενημερωτικό κείμενο περιέχει γνώμες και πληροφορίες για θέματα σχετικά με την υγεία της γυναίκας. Δεν υπαγορεύει κάποιον αποκλειστικό τρόπο για την αντιμετώπιση ενός θέματος υγείας και δεν αποκλείει άλλους αποδεκτούς τρόπους θεραπείας.

Ο γιατρός σας είναι η καλύτερη πηγή πληροφοριών για τις ερωτήσεις και τις ανησυχίες που σχετίζονται με το ιατρικό σας πρόβλημα.